Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ламбда сондата!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ламбда сондата!

Днеска минах на диагностика в Итал Сервиз и се установи че колата ми харчи много(около 16) заради ламбда сондата която била за смяна! Искам да ви попитам за кава най-ниска цена може да се намери и от къде! Може ли да се търси втора ръка!? Симптомите за заминала ламбда сонда са висок разход и от време на време играене на оборотите на място (но рядко) Мерси предварително!

ПС: Между другото в Итал Сервиз не успяха да вържат колата с компютъра защото нещо май не успяха буксата да открият! Някой с боксер имал ли е такъв проблем и къде са успяли да ви направят диагностика на компютъра!
    Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Ами по въпроса за буксата на мен ми се е случвало гледах една 1.3 боксер 95 год, по стъкла 94 год. тя също нямаше букса и мисля Григор ми каза че по старият инжекцион нямал букса кат на 33.
    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Аха значи така било! А по въпроса с ламбда сондата!???

Comment

Имам универсални сонди

Имам универсални сонди на Japan Parts .Със 1 и 2 кабела е 60лв. а със 3 и 4 кабела са по 80лв.Пиши ми на е-майла : adventurecarbg@abv.bg
        Наричат ги универсални , понеже могат да се монтират на почти всички видове мотори , трябва само да си прехвърлиш кабелните клеми от старата си сонда .

Comment

Куплунга за компа е в коша на двигателя като застанеш пред колата е отляво горе, с три кабела е
          Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Re: Имам универсални сонди

Първоначално публикувано от nikicarbg
            Имам универсални сонди на Japan Parts .Със 1 и 2 кабела е 60лв. а със 3 и 4 кабела са по 80лв.Пиши ми на е-майла : adventurecarbg@abv.bg
            Наричат ги универсални , понеже могат да се монтират на почти всички видове мотори , трябва само да си прехвърлиш кабелните клеми от старата си сонда .
            Според вас тези ще свършат ли работа защото 80лв ми се струват нормално!? А ако не се окаже ламбда сондата заминала от какво друго може да идва високия разход!?

Comment

Re: Имам универсални сонди

Първоначално публикувано от ultrashock
              Първоначално публикувано от nikicarbg
              Според вас тези ще свършат ли работа защото 80лв ми се струват нормално!? А ако не се окаже ламбда сондата заминала от какво друго може да идва високия разход!?
              Как така ако не се окаже сондата или е тя или не щом са ти го казали смени я при тях пък ако не се оправи да я свалят а за универсалните сонди аз лично не съм им фен предпочитам оригинална
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ми при тях ми искат 160 за сондата и 20 за труд което ми се стува доста! Иначе незнам ако има някой с униврсална нека каже какво му е мнението!

Comment

160 е добра цена за сонда която е за твоята кола
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от boian
                    Куплунга за компа е в коша на двигателя като застанеш пред колата е отляво горе, с три кабела е
                    Да да ама понякога не
                    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от LuckyMan
                      Първоначално публикувано от boian
                      Да да ама понякога не
                      Какво имаш в предвид с това!? Не се ли намира там!?

Comment

Сонда

При 1.4ТС и 1.6 ТС със сигурност е там , ама при боксера друг да каже къде е
                        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Еми да аз за боксер питам иначе знам че на другите им седи там но на боксера се оказа че не е там! А за ламбда сондата - можете ли да ме насочите към някой конкретен модел и магазин! И кои от универсалните са по добри защото мисля тия дни да я сменям!

Comment

Висок разход

А дали ти работи термостата провериха ли в сервиза?
                            97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Re: Висок разход

Първоначално публикувано от Hrabri
                              А дали ти работи термостата провериха ли в сервиза?
                              Сменях го преди 2-3 седмици! Работи със сигурност защото бързо загрява! Незнам обаче тов какво общо има ламбда сондата!?

Comment

Working...
                              X